Verstas voitti Virkkulan lintutornin kutsukilpailun

Kutsukilpailussa suunniteltiin lintutorni kansainvälisesti merkittävälle muuttolintujen levähdys- ja pesimäalueelle.

Limingan lintutorni, voittajaehdotus Muuttajat / Verstas Arkkitehdit

Limingan kunnan järjestämän arkkitehtuurikutsukilpailun voittajaksi on valittu Verstas Arkkitehtien ehdotus Muuttajat.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että tuomariston mukaan kilpailun ratkaisi voittaneen ehdotuksen kokonaisote: paikan henkeen sopivuus, rakenteellinen idea ja kehityskelpoisuus, toimivuus lintujen tarkkailuun ja valokuvaamiseen sekä tornin joustava ja monipuolinen käyttömahdollisuus sekä toteutettavuus.

”Liminganlahti on kansainvälisesti merkittävä muuttolintujen levähdys- ja pesimäalue. Olemme lintu- ja luontokunta, joten Liminganlahti lintutorneineen on meille liminkalaisille tärkeä luonto- ja virkistyskohde. Sillä on myös tärkeä matkailullinen merkitys. Koska torni on kohteena hieman erilainen suunnittelukohde ja halusimme sen olevan mieleenpainuva ulkonäöltään ja rakenteeltaan luonnollinen, suositeltiin meille arkkitehtuurin kutsukilpailua, johon sitten toteutusmallina päädyimmekin”, taustoittaa lehdistötiedotteessa elinvoimajohtaja Teemu Haapala Limingan kunnasta.

Lehdistötiedotteen mukaan kilpailun tuomaristo toteaa yleisarvostelussa, että saapuneista ehdotuksissa näkyi kunnioittava suhde valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sekä pyrkimys rakentamisen kestävään laatuun. Neljä erilaista ehdotusta osoittivat, kuinka tornin suunnitelma on ratkaistavissa sekä maisemallisesti että soveltuvuudeltaan käyttötarkoitukseensa hyvin erilaisin tulokulmin.

Muut kilpailuun osallistuneet toimistot olivat Ateljé Sotamaa, Studio Puisto Arkkitehdit ja OOPEAA Office for preripheral architecture.

Tutustu tekijätietoihin ja arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenteriin.

 

Limingan lintutorni, voittajaehdotus Muuttajat / Verstas Arkkitehdit
Limingan lintutorni, voittajaehdotus Muuttajat / Verstas Arkkitehdit

 

 

Hae sivustolta: