Otaniemen Tietokorttelien kutsukilpailu ratkesi
Otaniemessä Espoossa sijaitsevien Biologin ja Meritekniikan alueiden suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu L Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy ja Nomaji Maisema-arkkitehdit Oy.
Otaniemessä Espoossa sijaitsevien Biologin ja Meritekniikan alueiden suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu L Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy ja Nomaji Maisema-arkkitehdit Oy.
Tuomariston mukaan voittanut ehdotus Superpositio ilmensi luovaa ja innovatiivista suunnittelua tätä päivää ja tulevaisuutta varten. Ehdotuksen konsepti on vahva, selkeä ja joustava, ja mahdollistaa sisäistä vaihtelua jatkosuunnittelussa. Tuomaristo suosittelee, että voittajaa kehitetään kilpailun jälkeen maanomistajien ja Espoon kaupungin ohjauksessa asemakaavan viitesuunnitelmaksi.
”Yliopistolle on tärkeää ylläpitää Superposition edustamaa korkeinta kansainvälistä laatutasoa kaupunkisuunnittelussa. Ehdotus pohjautui Otaniemen tarkkaan analyysiin ja sen edelläkävijyys, yhdistävä vaikutus isossa mittakaavassa, kaupunkitilat ja asumisen olosuhteet olivat erinomaiset”, toteaa kilpailutuomariston puheenjohtaja, Aalto-yliopiston kampuskehittämisen avustava vararehtori Antti Ahlava.
Kilpailun SAFA-tuomari Riikka von Martensin mukaan kilpailu toi hienosti esiin paikan ominaispiirteet ja niistä lähtevät ideat ja mahdollisuudet.
”Sijainti aivan Alvar Aallon suunnitteleman kampuksen ytimessä kartanonpuiston äärellä luo paikkaan ainutlaatuisen atmosfäärin, joka Superpositiossa on taitavasti rakennettu osaksi uudenlaista paikkojen verkostoa”, jatkaa Martens.
Tuomaristo antoi kunniamaininnat ehdotukselle Hill Town, jonka tekijät ovat Arkkitehtitoimisto K2S Oy ja Ramboll Finland Oy sekä Waves, jonka tekijät ovat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja WSP Finland Oy.
Biologin ja Meritekniikan alueille halutaan uutta rakentamista noin 95 000 k-m2 asumista, työpaikkoja ja Aalto-yliopiston käyttöä varten. Lisäksi alueelle on tulossa liiketilaa ja päiväkoti. Asemakaavoitus käynnistyy suunnittelukilpailun jälkeen. Kaavamuutoksella tavoitellaan elävää kaupunkiympäristöä, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja yliopistokampuksen toiminnot sekoittuvat nykyistä kaupunkirakennetta täydentäen.
Tutustu arvostelupöytäkirjaan ja tarkempiin tekijätietoihin kilpailukalenterissa.