Nihdin korttelin 10673/3 ja 4 kutsukilpailun on voittanut Playa Arkkitehdit

Asuntosuunnittelu ratkaisi Nihdin asuinrakennusten kilpailussa. Asemakaava määritti kaupunkikuvallista ilmettä.

Nihdin tonttien 10673/3 ja 4 kutsukilpailu, voittajaehdotus Högis, Playa Arkkitehdit

Hausia Oy ja Helsingin kaupunki järjestivät kilpailun Kalasataman Nihdin korttelin 10673 tonttien 3 ja 4 asuinkorttelien suunnittelusta. Voittajaksi valittiin Playa Arkkitehtien ehdotus Högis.

Nihdin alueen asemakaava on tarkka ja asettaa alueelle selkeät kaupunkikuvalliset tavoitteet ja vaatimukset. Arvostelupöytäkirjan mukana merkittävimmät erot ehdotusten välillä löytyivät “pienistä, mutta oleellisista” osaratkaisuista. 

Voittajatyötä kuvaillaan pöytäkirjassa Nihdin paikan ja asemakaavan hengen mukaiseksi ja tasapainoiseksi. Torniosa on kasvatettu kaavasta poiketen 16-kerroksiseksi. Julkisivujen materiaaleja ja aiheita on jäsennelty luontevasti. Lamelliosan kolmen porrashuoneen yhdistelmä mahdollistaa monipuoliset asuntoratkaisut. 

Asemakaava sitoi tekijöitä, mutta tuomaristo kuitenkin totesi kilpailun aloitustilaisuudessa, että pienet, maltilliset poikkeamat olivat sallittuja samalla tapaa kuin Nihdin alueen aiemmissa kutsukilpailuissa, kerrotaan arvostelupöytäkirjassa. 

Pöytäkirjan mukaan töiden arvioinnissa painottui asuntosuunnittelun laatu, erityisesti perheasuntojen oleskelu- ja ruoanvalmistustilojen kokonaisuus, toimivuus ja niiden muuntelun mahdollisuudet. Parhaissa ehdotuksissa oli erillisiä keittiötiloja ja avokeittiöitä ja parhaimmillaan samasta asuntopohjasta saattoi tehdä molempia. 

Muut kutsutut toimistot olivat Jaakkola Arkkitehdit Oy, Arkworks Arkkitehdit Oy ja Arco Architecture Company

Tutustu tekijätietoihin ja arvostelupöytäkirjaan kilpailukalenterissa.

 

Nihdin tonttien 10673/3 ja 4 kutsukilpailu, voittajaehdotus Högis, Playa Arkkitehdit

 

Nihdin tonttien 10673/3 ja 4 kutsukilpailu, voittajaehdotus Högis, Playa Arkkitehdit

Hae sivustolta: