15th International Alvar Aalto Symposium – Future of Industry

12 elokuun, 2021 - 13 elokuun, 2021
Jyväskylä

Tervetuloa kaikki arkkitehtuurin ystävät virtuaaliseen 15. Alvar Aalto Symposium – Future of Industry -juhlaseminaariin, joka lähetetään Jyväskylästä 12.–13.8.2021. Tulevaisuuden teollisuus -teema avautuu ajankohtaisista arkkitehtuurin, taiteen, teollisuuden ja teknologian näkökulmista.

ALVAR AALTO SYMPOSIUM – KANSAINVÄLISEN ARKKITEHTUURIN KOHTAAMISPAIKKA JO VUODESTA 1979

Arkkitehti, professori Juhani Pallasmaan moderoimassa paneelikeskustelussa 12.8.2021 pohditaan, miten Alvar Aalto Symposiumit ovat ennakoineet arkkitehtuurin tulevaa kehitystä sekä heijastaneet oman aikansa arkkitehtuurikeskustelua.

Ensimmäinen Alvar Aalto -symposium järjestettiin Jyväskylässä jo 1979. Osallistujia oli tuolloin yli 400, 14 eri maasta. Modernin arkkitehtuurin taiteelliset, yhteiskunnalliset ja tekniset mahdollisuudet ovat olleet kantava teema alusta lähtien. Huippuesiintyjät, tieteen ja taiteen vaikuttajat Kenneth Framptonista Georg Henrik von Wrightiinja Kaija Saariahoon – ja suunnittelijat, arkkitehtuurin kirkkaista kotimaisista tähdistä kansainvälisiin, kuten Alvaro SizaCharles CorreaHerman HertzbergerKazuyo SejimaGerd Wingårdh ja Shigeru Ban, vain muutamia nimiä mainiten, ovat tehneet tapahtumasta jo käsitteen. Monelle osallistujalle vähintään yhtä tärkeä osa tapahtumaa on ollut globaali verkostoituminen ja mielipiteiden vaihto Alvar Aallon arkkitehtuurin keskellä, kesäisessä Jyväskylässä.

KATSEET KOHTI TEOLLISUUDEN TULEVAISUUTTA

Virtuaalisessa 15. Alvar Aalto -juhlaseminaarissa – Future of Industry 12.–13.8.2021 kunnioitetaan Symposiumin menestyksellistä historiaa ja suunnataan ennen kaikkea kohti tulevaa. Millainen on tulevaisuuden tehdas? Mistä puhutaan juuri nyt arkkitehtuurissa ja kaupunkisuunnittelussa? Millainen on huomisen viihtyisä älykaupunki?

Teollisesta rakentamisesta, kaupunkisuunnittelusta ja tulevaisuusvisioista alustavat huippuesiintyjät: arkkitehti Xu Tiantian (DnA_ Architects, Beijing, Kiina), arkkitehti Thomas Bonde-Hansen (Gottlieb Paludan Architects, Tanska), arkkitehti, professori Ute Schneider (KCAP Architects&Planners, Rotterdam/Zürich/ Shanghai) ja arkkitehti Tuomas Kivinen (Virkkunen & Co, Suomi). Pääsihteeri Beniamino de Liguori Carino Adriano Olivetti Foundation -säätiöstä ja arkkitehti Pippo Ciorra MAXXI -museosta kertovat Adriano Olivettin yrityksen menestystarinasta. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, KAVIn ohjelmistonsuunnittelija Antti Alanen tuo Alvar Aallosta esiin innostuneen elokuvan ystävän, josta tuli ensimmäisen suomalaisen elokuvakerhon Projektion puheenjohtaja.

UUTTA TEKNOLOGIAA JA UUSIUTUVIA BIOMATERIAALEJA SUOMEN METSISTÄ

Metsäteollisuuden tulevaisuuden näkymiä avaavat Sebastián Hernández Maetschl, konsepteista vastaava johtaja Stora Enson Wood Products -divisioonasta ja Ville Hietalahti, Senior Vice President, konsernin riskienhallintajohtaja ja Suomen kiinteistöjohtaja, molemmat Stora Ensosta. Tekstiilisuunnittelija, professori Pirjo Kääriäinen Aalto yliopisto, Muotoilu ja materiaalisuudet, kertoo Suomen biomateriaali-innovaatioboomista. Esimerkkinä miten puupohjaiset raaka-aineet, kuten selluloosa, voivat korvata öljypohjaisia raaka-aineita ja samalla luoda tulevaisuuden markkinoita.

Brittiläinen arkkitehti Charlotte Skene Catling (Skene Catling de la Peña) ja Columbian yliopiston dosentti Adam Lowe Factum Foundation -säätiöstä (Espanja) kertovat AALTOSIILO-projektista ja teollisen perinnön tutkimuskeskuksesta, joka toteutetaan Alvar Aallon 1931 Oulun Toppilaan suunnittelemaan siilorakennukseen. Vesivoiman kulttuuriperintö -hankkeessa (VekuVaku) puolestaan tutkitaan Oulujoen vesistön ja Luulajajoen voimalaitoksia ja -yhdyskuntia. Rakennusinventoija Samuli Paitsolan aiheena on arkkitehtien Alvar Aallon ja Aarne Ervin suunnittelu Oulujoella.

Moderaattoreina toimivat arkkitehti, professori Antti Ahlava Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitokselta ja Docomomo Suomi Finland ry:n puheenjohtaja, FT Petteri Kummala Arkkitehtuurimuseosta sekä arkkitehti, toimitusjohtaja Tommi Lindh Alvar Aalto -säätiöstä.

Kaksipäiväisen englanninkielisen 15. Alvar Alvar -juhlasymposiumin virtuaalilähetyksiä voi seurata ympäri maailmaa. Tapahtuman järjestää Alvar Aalto -akatemia yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Varaa nyt virtuaalilippusi täältä.
Virtuaalilippu 2-pvää, Early bird -hinta 88e / 110e, opiskelijalippu 20e.
Lipun hintaan sisältyy oheisohjelmaa, mm. virtuaaliopastuksia Alvar Aallon kohteisiin.

Huom! 15. Alvar Aalto Symposium – Future of Industry on nyt pääosin virtuaalitapahtuma. Early Bird -hinnat ovat voimassa symposiumin alkuun 12.8. asti! Symposiumin tallenteet, vain lipun lunastaneille, ovat katsottavissa tapahtuman jälkeen lokakuun 2021 loppuun asti.

Seminaarin sivu ja verkkokauppa

Tämä kuukausi

Hae sivustolta: