Habitare on lasten! Muotoilukasvatus teemana Habi Kidsissä

Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki 13.9.2017 - 17.9.2017

Habi Kids Design School -nimisen kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry yhdessä Habitaren ja Helsinki Design Weekin kanssa. Ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille suunnattuja ohjattuja työpajoja, haastatteluja ja puheenvuoroja oppimisesta niin aikuisten kuin lasten suusta.

Katso, keksi, kokeile ja kerro

Ohjattujen työpajojen sisällöt on rakennettu muotoiluprosessin vaiheiden mukaisesti neljän teeman alle. Katso, keksi, kokeile ja kerro -teemaisissa työpajoissa lapset muun muassa luovat illuusioita, sisustavat virtuaalitiloja Tridify-työkalun avulla, rakentavat huonekalupienoismalleja, pohtivat tulevaisuuden asumista ja luovat tulevaisuuden huoneen kierrätysmateriaaleista, rakentavat yhteisöllisen MeHackit-ääniteoksen arkipäiväisistä esineistä sekä luovat graffitin. Työpajat sopivat eri-ikäisille lapsille. Vanhemmat lapset osallistuvat pajoihin yksin, pienemmät aikuisen seurassa.

Näiden työpajojen lisäksi messujen ajan voi osallistua viidakkoteemaiseen työpajaan, kuosiseinän toteuttamiseen sekä koko Habitaren tutuksi tekevään muotoilusuunnistukseen.

Pintaa syvemmälle muotoiluoppimiseen

Ilmiöpohjaiseen oppimiseen perustuva muotoiluoppiminen kasvattaa tulevaisuuden yhteiskunnan aktiivisia osallistujia ja kehittäjiä. Habi Kids avaa opettamisen ja kasvatuksen ammattilaisille ja muotoiluoppimisesta kiinnostuneille muotoiluoppimisen metodeja ja tarkoitusta.

Muotoilukasvatuksen asiantuntijat pohtivat Design Learning Battle -paneelikeskustelussa esimerkiksi muotoilukasvatuksen roolia suhteessa koulumaailmaan. Keskustelemassa ovat muun muassa ammattilaiset Aalto-yliopistosta, Oslon taidekorkeakoulusta, Designmuseosta, Demos Helsingistä ja arkkitehtuurikoulu Arkista. Demos Helsingin tutkija Mirja Hämäläinen avaa vertaisoppimisen tärkeyttä erilaisissa projekteissa. Futuricen ja Suomun vetämässä työpajassa kehitetään muotoiluoppimisen MUTKU-appia Lean Service Creation -palvelumuotoilumallin avulla.

Joka päivä lapset haastattelevat suunnittelijoita, jotka kertovat oman uratarinansa ja inspiraation lähteensä. Tapahtuman lopuksi Loviisan MUTKU-kerholaiset sekä SuoMu ry:n Mari Savio kertovat, miten ja minkälaisin menetelmin Habi Kids suunniteltiin.

Habi Kidsin koko ohjelma osoitteessa http://www.habitare.fi

Lisätietoja:
Habi Kids, Viivi Lehtonen, 040 1909 153, viivi.lehtonen @ gmail.com
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni @ messukeskus.com
Opettajat ja päiväkodit voivat ilmoittautua mukaan Habi Kidsiin osoitteessa suomu @ muotoilukasvatus.info


Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa